Vanmorgen rond 10.00 uur zijn de gezinnen van Prins Willem-Alexander en Prins Constantijn vertrokken vanuit Lech om te gaan skiën. Ook de kinderen van Prins Friso en Prinses Mabel zijn mee. Prinses Mabel zwaaide het gezelschap uit. Koningin Beatrix, Prinses Mabel en Prinses Laurentien bleven achter in het hotel. Klik HIER voor een fotoserie.



© Martijn Bink/NOS & RTL

——————————————————————–

Er wordt snel een nieuwe mededeling over Prins Friso verwacht. Ook wordt er vandaag (in kleine groepjes) weer bezoek verwacht bij het ziekenhuis. In ieder geval Koningin Beatrix en Prinses Mabel zullen vanmiddag naar het ziekenhuis in Innsbruck komen. Ze worden rond 12.30 uur bij het ziekenhuis verwacht.

——————————————————————–

Volgens NRC was er zowel op de CT-scan als op de MRI-scan niets bijzonders te zien. Het nieuws is nog onbevestigd.

——————————————————————–

Even voor 12.30 uur zijn Koningin Beatrix en Prinses Mabel gearriveerd bij het ziekenhuis in Innsbruck, klik HIER voor een foto.

© Marieke de Vries/NOS & RTL

——————————————————————–

De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren op het bericht van NRC (zie hierboven). Ook bericht over spoedoperatie van gisteravond wordt niet bevestigd door de RVD. Wel komt de RVD op korte termijn met een nieuwe officiële mededeling over de toestand van Prins Friso.

——————————————————————–

Even na 14.00 uur gingen Koningin Beatrix en Prinses Mabel weer richting Lech. Het is nu wachten op bericht RVD.

——————————————————————–

Verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst, 19 februari 14.35 uur :

De gezondheidstoestand van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is nog steeds ongewijzigd: stabiel maar niet buiten levensgevaar. Er moet rekening mee worden gehouden dat de prognose niet eerder dan aan het eind van deze week kan worden gegeven.

——————————————————————–

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de pers gevraagd geen beelden en foto’s meer te maken van de kleinkinderen van Koningin Beatrix. Voor hen is rust heel belangrijk. Wel mogen er nog beelden gemaakt worden bij het ziekenhuis.

——————————————————————–

Verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst, 19 februari 19.13 uur:

De Koninklijke Familie is zeer dankbaar en diep geroerd door alle steunbetuigingen en blijken van medeleven na het ski-ongeval van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso. Het is een grote steun voor hen in deze moeilijke tijd.

——————————————————————–

Inmiddels is bekend gemaakt dat minister-president Rutte toch op wintersportvakantie gaat met zijn vrienden. Eerder werd dit nog uitgesteld in verband met de gezondheidstoestand van Prins Friso. Aangezien pas aan het einde van deze week meer duidelijkheid komt, ziet de minister-president de kans om er even een paar dagen tussen uit te gaan. Uiteraard zal hij wel contact blijven houden met de Koninklijke Familie.

——————————————————————–

Prins Willem-Alexander en Prinses Mabel kwamen na 21.00 uur vanavond aan bij het ziekenhuis in Innsbruck om hun man en broer een bezoek te brengen van ruim driekwartier. Ook nu spraken de blikken boekdelen.

© NOS

Tags:

6 Comments »

  1. Allemaal bezorgde gezichten. Hopelijk biedt het skieen met de kinderen wat afleiding. Wat een onzekerheid!

    Comment by Corintha — 19/02/2012 @ 12:10 PM

  2. Je hart breekt als je hen zo ziet….
    Goed dat ze wat afleiding zoeken, maar ik kan me voorstellen dat (hoe graag wij de beelden ook zien) het wel prettig zou zijn als de mediacode gerespecteerd wordt. Ik blijf maar hopen dat het goed gaat komen!

    Comment by Anneke — 19/02/2012 @ 3:03 PM

  3. Onvoorstelbaar verdrietig allemaal.
    Hoop, dat de pers zich terughoudender gaat opstellen. Laat hen met rust!

    Comment by Anna — 19/02/2012 @ 7:13 PM

  4. Vreemd allemaal. Ik woon zelf in Oostenrijk en hier staat in de krant dat de Hotel eigenaar waar de koninklijke Familie is ( Hotel Gasthof Post te Lech ) met Prins Friso onderweg was en dus geen gids, maar nogmaals de Hotel eigenaar. Hij had wel een lawine airbag om en helaas Friso niet. Hij was op de hoogste van Lawine stufe 4 ! En dan toch dit !!
    Voor ons was het vreselijk om te horen hoe negatief de oostenrijkse nieuws berichten hier over spreken: gewoon eigen schuld. Waar blijft de vinger naar de Hotel eigenaar ??

    Comment by Ellen — 19/02/2012 @ 9:09 PM

  5. Goed dat de familie ook gewoon gaat skieen.
    Heeft Maxima dezelfde skikleding aan als vorrig jaar?
    De mediacode is toch wel goed ja, de prinsesjes en andere kinderen verdienen rust! Sterkte allemaal!

    Comment by Stephanie — 20/02/2012 @ 10:08 AM

  6. Waarom iemand anders de schuld geven. Het was zijn eigen schuld, met vervelend
    gevolg.

    Comment by Anita — 20/02/2012 @ 12:29 PM

Leave a comment