Activiteit: Zondagavond vertrok Prinses Máxima van Schiphol richting Brazilië. Van 7 mei tot en met 10 mei is Prinses Máxima in Brazilië op uitnodiging van de Centrale Bank in het kader van haar VN- en G20-functie op gebied van Inclusive Finance.

———————–

In Rio de Janeiro heeft Prinses Máxima maandag 7 mei een toespraak gehouden bij een seminar voor vertegenwoordigers van Braziliaanse banken en de overheid over toegang tot financiële dienstverlening voor mensen met een laag inkomen. Het seminar werd georganiseerd door de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank. Aansluitend bezocht de Prinses de wijk Complexa de Almoa. Zij heeft instanties bezocht die financiële diensten faciliteren en verlenen in deze wijk, maar de Prinses heeft ook gesproken over de ervaringen van lokale ondernemers, die onlangs toegang hebben gekregen tot financiële dienstverlening.

———————–

Dinsdag 8 mei ontmoet Prinses Máxima in Brasilia onder anderen de minister van Financiën, Guido Mantega. Woensdag 9 mei is zij te gast bij de Centrale Bank van Brazilië, waar de Prinses onder meer een ontmoeting heeft met de gouverneur van de Centrale bank, Alexandre Tombini.

———————–

Woensdagmiddag 9 mei is Prinses Máxima aanwezig bij de lancering van het Nationaal Actieplan voor ‘Financial Inclusion’ bij de Braziliaanse MKB-organisatie SEBRAE. De Prinses houdt hier ook een toespraak. Het actieplan bevat acht aandachtsgebieden om de toegang tot financiële dienstverlening beter te kunnen faciliteren en uit te breiden. Deze aandachtsgebieden zijn onder andere regels opstellen ten behoeve van de bescherming van de consument, het aanpassen van de huidige regelgeving waardoor het eenvoudiger wordt (betaalbare) financiële diensten te kunnen leveren, meer diversiteit in financiële diensten en aandacht voor financiële educatie.

———————–

Het bezoek wordt donderdag 10 mei afgesloten in Sao Paulo. Prinses Máxima bezoekt in de ochtend een technische vakopleiding voor middelbaar beroepsonderwijs. De Prinses woont een lezing bij over financiële educatie en spreekt met leerlingen (15-18 jaar) over het belang van financiële educatie en de invloed van de lessen op hun besteding van geld. ‘s Middags ontmoet de Prinses de voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva om te praten over een betere toegang tot financiële dienstverlening. De heer Lula da Silva heeft onlangs de International Four Freedoms Award 2012 toegekend gekregen voor zijn vastberaden inzet voor sociale en economische rechtvaardigheid voor de bevolking van Brazilië, zijn strijd tegen armoede en zijn internationale politiek die zich richtte op vrede en verzoening. De uitreiking van de Four Freedom Awards vindt plaats op zaterdag 12 mei in Middelburg. De heer Lula da Silva is niet aanwezig bij de uitreiking vanwege gezondheidsredenen.

Outfit: Prinses Máxima droeg op 7 mei een bekende bruine top met een strik langs de hals. Ze droeg de top onder andere op 29 maart 2011, tijdens een bezoek aan Vietnam. Klik HIER voor een foto. Op 8 mei droeg Prinses Máxima een blauwe kanten jurkje die ze eerder droeg op 31 oktober 2011 op Bonaire. Klik HIER voor een foto. Op 9 mei droeg Prinses Máxima een nieuwe outfit. Ze droeg een gele top met een rok met gekleurde stroken. Ik vermoed dat het van Natan is. Op 10 mei droeg Prinses Máxima haar zomerse jurk van Oscar de la Renta die ook op Paleis het Loo te zien is geweest.

Foto’s:

7 mei

Klik HIER voor een fotoserie.


© Foto’s met toestemming van AfroReggae/Charles Brother & Renato Guimaraes

———————–

8 mei

Klik HIER voor een fotoserie.

———————–

9 mei

Klik HIER, HIER, HIER en HIER voor een foto.

© Banco Central de Brasil

———————–

10 mei

Klik HIER voor foto’s.


© Ricardo Stuckert/Instituto Lula & Centro Paula Souza

Tags:

24 Comments »

  1. hmmm…vind dat beige niet echt haar kleur.Goed dat ze zo actief blijft in het microkrediet.

    Comment by sofia — 07/05/2012 @ 4:31 PM

  2. Leuk haar weer in deze prachtige outfit te zien. Staat haar geweldig!!

    Comment by Anneke — 07/05/2012 @ 5:13 PM

  3. Beige is niet een kleur die echt Maxima laat stralen.
    Jammer dat Maxima zo weinig iets leuks met haar haar doet. Met koninginnedag zag ze er echt koninklijk uit, nu vind ik dat een beetje tegenvallen.

    Comment by Stephanie — 08/05/2012 @ 6:08 AM

  4. Dit is en blijft een mooi outfit, het haar zit helaas niet zo netjes… Ze vliegt echt de hele wereld rond voor de financieen!

    Comment by Oranjewereld — 08/05/2012 @ 6:14 AM

  5. Even naar Brazilie! Onze prinses doet goed werk!

    Comment by Corintha — 08/05/2012 @ 6:39 AM

  6. Leuk dat ze dat blauwe jurkje weer draagt. Ik vind de kleur haar erg goed staan en ik vind het goed dat ze dit soort mouloze jurkjes ook gewoon draagt in een gesprek met een minister. Blote armen staan haar altijd erg goed, maar niet iedereen vindt dat kunnen in zo’n gesprek.

    Comment by Willeke — 09/05/2012 @ 2:13 PM

  7. ojee weer die vreselijke pieken! Als koningin krijgt ze een kleedster. Hopen dat die een kappersopleiding heeft gevolgd.

    Comment by sofia — 09/05/2012 @ 4:22 PM

  8. En hopelijk een betere visagist, je ogen op die leeftijd zo zwaar opmaken toont ordinair, voor een twintiger is dat allemaal leuk, maar op een bepaalde leeftijd toont dat niet meer het maakt je onnodig hard.Deze looks kun je niet volhouden, stel je voor dat onze vorstin met zulke piekharewn zou rondlopen.Je moet je looks aanpassen aan je leeftijd.

    Comment by irene — 09/05/2012 @ 6:35 PM

  9. Mee eens Irene. Ze heeft ook veel te zware benen voor deze broek. Als toekomstige koningin mag ze er wel iets “koninklijker” uitzien, zoals
    tijdens koninginnedag, maar ik heb me laten vertellen dat er toen een stylist en visagist aan te pas zijn gekomen.

    Comment by Roilan — 09/05/2012 @ 7:47 PM

  10. Helemaal mee eens Irene! Koninginnedag was een goed begin.

    Comment by alida — 10/05/2012 @ 5:17 AM

  11. Jurkje is mooi, alleen ze heeft behoorlijke bovenarmen, vind ik het minder.
    Maar goed, het is Brazilie dus warm waarschijnlijk.
    De oogmake-up is inderdaad te zwaar, het doet me een beetje denken aan Yolanthe maar die komt er mee weg omdat ze veel jonger is.

    Comment by Sandrina — 10/05/2012 @ 6:11 AM

  12. maxima is aan het werk, het is dan niet gepast om net zoals met koninginnedag in vol ornaat te verschijnen. Ze past zich aan aan de gelegendheid en dat doet ze goed vind ik.

    Behoorlijke bovenarmen? Haar weleens in het echt gezien? Dan kun je namelijk niet meer spreken over behoorlijke bovenarmen!

    Comment by Gwen — 10/05/2012 @ 7:46 AM

  13. Leuk! Ik vroeg me al af waar ze was!
    Ik vind de eerste outfit het mooist, de blouse dan, zo´n fladderbroek vind ik niet zo´n succes, zelfs niet als je lange benen hebt als Maxima.
    Qua kleur vind ik de tweede serie heel mooi, dat blauw en de mooie oorbellen staan haar goed! Dat geel vind ik niet mooi. En haar kapsel, tja als je je aanpast aan de gelegenheid, als vertegenwoordiger van een grote organisatie, is het wel netjes om even je haar te kammen!! op die foto´s van 8 mei vind ik haar haar persoonlijk echt schandalig zitten. Ik heb ook piekhaar, maar zo zit het bij mij echt alleen maar ´s ochtends voor het douchen…beetje jammer

    Comment by BeccaD — 10/05/2012 @ 9:10 AM

  14. Gelukkig ,in dat gele jurkje ziet ze er weer prima uit. Volgens mij heeft ze ook eindelijk de uitgroei weer laten bijkleuren

    Comment by sofia — 10/05/2012 @ 10:13 AM

  15. inderdaad Gwen! In het echt is Maxima nog veel slanker! Absoluut niet stevig of iets dergelijks. Ik vind het geel haar erg mooi staan. Lekker zonnig! Ze doet veel en goed werk en ik ben hartstikke trots op haar!

    Comment by Leonie — 10/05/2012 @ 11:27 AM

  16. Ik vind Max ook slank, het enige dat mij opviel is dat ze grote handen, voeten en oren heeft. Niks mis mee natuurlijk. Het totaalplaatje is
    heel mooi.

    Comment by Joseph — 10/05/2012 @ 11:34 AM

  17. Wauw wat ziet Màxima er super uit! Mooi die outfits; dat geel en camel staat haar heel erg mooi. En leuk om de Oscar de la Renta jurk weer te zien. Dat is echt 1 van mijn favorieten. Wat een super prinses. We kunnen trots op haar zijn, niet alleen qua looks, maar ook qua inhoud. Is haar haar nu langer en voller?

    Comment by Anneke — 10/05/2012 @ 6:02 PM

  18. Mooie vind ik dat: Maxima in mijn geboorte land met Lula. Ik vindt het jammer dat hij niet kan komen voor de 4 freedom!

    Maxima is mij inspiratie.

    Comment by Flavia — 11/05/2012 @ 6:47 AM

  19. Haar haar ziet er anders uit op de onderste foto. Lijkt wel een beetje op dat kapsel toen bij de Green Fashion Awards bij AMsterdam Fashion Week…

    http://www.ppe-agency.com/500px/Jan2012/PPE12012754.jpg

    Comment by Oranjewereld — 11/05/2012 @ 6:51 AM

  20. Maxima zag er ook in die gele jurkjes prachtig uit. In tegenstelling tot Roilan en Alida zie ik haar zo, in haar zomerjurkjes, veel liever dan in die tuttige jurk van koninginnedag. Alleen die strik al. Nee, voor mij mag die stylist weer naar huis. Weet iemand trouwens al iemand van wie die gele jurk van 9 mei is? Is hij inderdaad van Natan?

    Comment by Willeke — 11/05/2012 @ 11:14 AM

  21. [...] jogar o texto no  Google Tradutor e traduzir para o português. Confira o post do blog holandês:Prinses Máxima in Brazilië voor Inclusive FinanceLeia também:AfroReggae e Santander recepcionam Princesa Máxima Deixe um Comentário Cancelar [...]

    Pingback by Visita da Princesa Máxima ao Complexo é destaque em Blog holandês | AfroReggae — 11/05/2012 @ 3:38 PM

  22. Mooie jurk van Oscar de la Renta .Alleen jammer dat de jurk zo vreselijk gekreukt is. Moet kunnen, het is linnen, zullen vele zeggen. Maar ik vind het heel slordig staan. Bovendien is de jurk een maat te klein.

    Comment by alida — 12/05/2012 @ 7:31 AM

  23. Ich finde die Website einfach super! Schön, dass du das alles sammelst.
    Weiterhin viel Freude und liebe Grüße aus Österreich sendet Elisabeth

    Comment by Kaufmann Elisabeth — 15/05/2012 @ 2:38 PM

  24. I love the orange dress she wore with President Lula, do you know who desinged it?

    Reactie van beheerster: Yes, the dress is by Oscar de la Renta

    Comment by rosa — 17/05/2012 @ 11:25 AM

Leave a comment