Prinses Máxima bij oratie prof.dr.ir. Van Dijk over microfinanciering
Activiteit:
Na het pinksterweekend met haar man en dochters op de Groene Draeck te hebben gespendeerd, was het ook voor Prinses Máxima weer tijd om aan het werk te gaan. Ze was vanmorgen bij de oratie van prof.dr.ir. Gert van Dijk over microfinanciering. De oratie vond plaats op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De heer Van Dijk is op de universiteit aangesteld als hoogleraar (Cooperative) Microfinancial Services in Developing Economies. Dit is eerste leerstoelhouder verbonden aan het Kenniscentrum voor Coöperatieve Financiële Dienstverlening. Het Kenniscentrum voor Coöperatieve Financiële Dienstverlening is ingericht op basis van de uitkomsten van een conferentie over microverzekeren en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van onderlinge en coöperatieve ondernemingen. Het kenniscentrum biedt een onderzoeks- en een onderwijsprogramma. Het onderzoek richt zich op financiële dienstverlening: (micro)financiering en (micro)verzekeren in ontwikkelingslanden en op financiering en verzekeren op mesoniveau. Dit betreft voornamelijk financiering van landbouw. De heer Van Dijk is al jaren verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit, onder meer als hoogleraar Cooperative Entrepreneurship. Daarnaast is hij hoogleraar Theory and practice of cooperatives aan Wageningen University. Eerder promoveerde hij in de economie aan de University of Aberdeen in Scotland. In 2010 was hij voorzitter van de Evaluatiecommissie Q-koorts. De heer van Dijk is voor vier jaar benoemd als hoogleraar. Prinses Máxima werd uitgenodigd in haar hoedanigheid als VN-adviseur Inclusive Finance en in Nederland vanuit haar functie als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuw beige jurkje met roze accenten. Over het jurkje droeg ze een roze jas met hetzelfde patroon als de roze accenten in de jurk. Ze droeg er een rode tas met opdruk bij en beige schoenen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————

Prinses Máxima bij proloog operaproject Don Giovanni van OPERA3DAY
Activiteit:
Vanmiddag was de Prinses in Den Haag aanwezig bij de proloog van een educatief- en social mediaproject rondom Mozart’s opera Don Giovanni.  De proloog betreft een voorstelling van operagezelschap OPERA2DAY, in samenwerking met leerlingen van het lyceum, waarin vrouwenverleider Don Giovanni opnieuw tot leven wordt geroepen en vond plaats in het Haags Montessori Lyceum. Met de proloog start een zogenaamde ‘facebookopera’ over Don Giovanni. Op Facebook kan het publiek vriend van Don Giovanni worden. Na 29 mei ontspinnen zich vervolgens nieuwe verhaallijnen rondom hem en zijn liefdes. Bijdragen aan de facebookopera worden, naast professionele schrijvers, ook geleverd door 400 Haagse leerlingen, die workshops in onder meer zingen, schrijven en acteren volgen. In het najaar volgt de uitvoering van Mozart’s Don Giovanni, door OPERA2DAY in samenwerking met het Argentijnse operagezelschap Juventus Lyrica. Voorstellingen worden gegeven in Den Haag, Rotterdam en Buenos Aires. De Haagse leerlingen bezoeken een speciale schoolvoorstelling. De verwachting is dat Prinses Máxima ook één van de voorstellingen zal bezoeken.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als vanmorgen in Breukelen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Met dank aan Gert-Jan de Wit, www.hw-photoall.nlFemmy Reijnders, niet overnemen!

Tags:

18 Comments »

  1. Mooie klassieke outfit. Ik ben wel benieuwd naar het jurkje zonder de jas, maar daar was het vandaag geen weer voor. Gave schoenen!!!

    Comment by Anneke — 29/05/2012 @ 7:02 PM

  2. Heel mooi! Stijlvol en de tas erbij heeft een erg mooie print!!

    Comment by Becca — 29/05/2012 @ 7:31 PM

  3. Outfit die maxima mooi staat,frisse kleur,ook de tas vind ik erg mooi.

    Comment by Anne — 29/05/2012 @ 7:34 PM

  4. Hele mooie outfit!

    Comment by Mirjam — 29/05/2012 @ 8:04 PM

  5. Ik vind het niet echt super, maar het staat Maxima wel goed.

    Comment by Stephanie — 29/05/2012 @ 9:24 PM

  6. Mooie outfit.Kleur staat haar erg goed.Hele leuke tas!
    1 minpuntje…jurkje had 5 cm langer gemogen.
    Ze ziet er weer blij en uitgerust uit.

    Comment by sofia — 29/05/2012 @ 9:41 PM

  7. Leuk outfit, en een super mooie tas!

    Comment by Gerrianne — 29/05/2012 @ 10:09 PM

  8. Jammer,dat ze het pak niet droeg dat ze aanhad bij de expositie van haar eigen tentoonstelling in :” het Loo”.Hier in het oosten van het land was het de hele dag super mooi weer,dus de outfit van vandaag lijkt me redelijk warm.Vind ik het mooi? Nee, niet echt.
    Altijd meer van hetzelfde.

    Comment by marianne — 29/05/2012 @ 11:03 PM

  9. Wat een geweldige tas! Weet je waar ze die gescoord heeft?

    Comment by ESR — 30/05/2012 @ 12:41 AM

  10. Geen topper, wel mooi en het staat haar goed van die langere jassen!

    Comment by MeRoyalty — 30/05/2012 @ 10:56 AM

  11. Outfit mooi wel een tikkie bezadigd, en waarom die eeuwige valse wimpers.

    Comment by Annet — 30/05/2012 @ 11:42 AM

  12. De prinses draagt een mooie beige/roze outfit met een heel leuke gebloemde clutch.
    “Maxima is Latijns-Amerikaans en zij kan “alles” hebben, zelfs lichte kleuren: geel en wit, alles staat haar”.(woorden van Edouard Vermeulen)

    Comment by Lut. — 30/05/2012 @ 1:16 PM

  13. Zou ik als modeontwerper ook zeggen als ik mijn kost ermee moet verdienen.

    Maar inderdaad ,ze kan veel hebben en is zeer fotogeniek.

    Comment by alida — 30/05/2012 @ 2:29 PM

  14. Leuke outfit!

    Comment by Princessoutfits — 30/05/2012 @ 2:55 PM

  15. Echt te kort deze jurk, knieën zijn nu eenmaal niet mooi. Die knopen op de jas vind ik ook niet echt mooi hoor. De kleur flatteert haar wel.

    Comment by Kitty — 30/05/2012 @ 8:51 PM

  16. Ook vandaag zag ze er in Amsterdam super uit. Vooral schoenen, armband en oorbellen waren weer TOP!

    Comment by Anneke — 30/05/2012 @ 10:51 PM

  17. Wat een mooie, frisse outfit. Het staat Máxima goed!

    Comment by Corintha — 31/05/2012 @ 11:34 AM

  18. Ben het toch niet helemaal eens met Edouard Vermeulen, ik vind nl echte natureltinten niet zoveel doen voor Maxima, en kleur veel meer! Knalkleuren staan haar echt super, maar ze heeft ook weleens minder uitgesproken kleuren aan en dat maakt ook haar een beetje flets vind ik..
    maar ik ben natuurlijk geen Edouard vermeulen ;-) )

    Comment by BeccaD — 31/05/2012 @ 3:57 PM

Leave a comment