Activiteit: Prinses Máxima was vanmorgen bij de internationale conferentie Access to Health Insurance. De conferentie vond plaats op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Prinses Máxima is één van de initiatiefnemers van de conferentie en hield de openingstoespraak. Zij deed dit als voorzitter van het Curatorium van de Prins Claus Leerstoel en in haar hoedanigheid van VN-adviseur voor ‘Inclusive Finance for Development’. Een van de andere sprekers en initiatiefnemers was professor Stella Quimbo, houder van de Prins Claus Leerstoel. De bijeenkomst bracht academici, beleidsmakers, donoren, ontwikkelingsorganisaties, private sector en vertegenwoordigers van de Verenigde Naties en de Wereldbank bij elkaar vanuit twee aandachtsgebieden: financiële diensten voor lage inkomensgroepen en toegang tot gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. De conferentie werd georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam en het International Institute of Social Studies in samenwerking met het Rotterdam Global Health Initiative, het ministerie van Buitenlandse Zaken en PharmAccess. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Outfit: Prinses Máxima droeg een rode jas van Natan die ze ook in het grijs heeft. Zowel de rode als de grijze versie heeft ze al meerdere keren gedragen. De rode versie onder andere op 28 mei 2009 & de grijze versie onder andere op 12 september 2011. Prinses Máxima droeg onder de jas het rode jurkje dat ze vorige week nog droeg.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Foto’s met dank aan Ignatius Frisch & Erasmus Universiteit Rotterdam

Tags:

8 Comments »

  1. Leuk dat rood! Staat haar altijd goed. Nog leuker dat we de mooie schoenen weer zo snel te zien krijgen. En weer hele gave oorbellen. TOP dus (ook het onderwerp van de conferentie en de inzet van Máxima hiervoor)!

    Comment by Anneke — 05/06/2012 @ 6:45 PM

  2. De prinses draagt nogmaals een chique rode outfit!
    De lippen van Maxima hebben tevens een mooie rood/roze kleur.
    Persoonlijk zou ik het leuker vinden als de prinses vaker een lipstick zou gebruiken. Het geeft haar bovendien een mooie stralende look!

    Comment by Lut. — 05/06/2012 @ 9:43 PM

  3. Met de rode jas vindt ik het jurkje mooier, mooi outfit.

    Comment by Gerrianne — 05/06/2012 @ 10:04 PM

  4. Jeminee wat is het toch een mooi mens! En rood staat haar super. Hoop dat ze snel een oplossing vindt voor die piekharen.En ff die uitgroei op tijd bijwerken. Moet toch niet zo moeilijk zijn.

    Comment by sofia — 05/06/2012 @ 11:23 PM

  5. Ik vind het niet zo’n mooie outfit, die dikke knieen komen hier zo in naar voren. Ik vind haar momenteel sowieso nogal fors overkomen.

    Comment by Marloes — 06/06/2012 @ 9:17 AM

  6. Prachtige outfit! Het rode staat haar super! En wat een leuke oorbellen, heel mooi! Alleen het kapsel is weer een beetje slordig… Maar verder: top!!

    Comment by Princessoutfits — 06/06/2012 @ 1:04 PM

  7. Rood staat haar prachtig!

    Comment by MeRoyalty — 06/06/2012 @ 8:58 PM

  8. Dinsdagavond 5 juni kwam ik Maxima en Willem-Alexander tegen in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze kwamen uit de artiestenfoyer precies op het moment dat ik daar voor de deur stond. Ik zei: “Wat leuk u zo hier te ontmoeten”, waarop Willem-Alexander zei: “Vind ik ook leuk” en Maxima: “Ik ook”.
    Toen gingen ze de trap op naar het balkon, waar ik eveneens een plaats had voor het concert van Antony and The Johnsons met het Metropole Orkest.
    Ze droegen allebei dezelfde kleren als eerder op de dag.

    Comment by Luuk — 07/06/2012 @ 11:13 AM

Leave a comment