Activiteit: Prinses Máxima bracht vanmorgen een bezoek aan het vrouwenproject ”De tafel van één” van WOMEN INC. Dit werkbezoek vond plaats in Alkmaar. WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. Zij brengt vrouwen bij elkaar van verschillende leeftijden, culturen en disciplines op nationaal en internationaal niveau. De opzet van het project ”De tafel van één” is dat vrouwen vijf ochtenden bijeen komen, onder begeleiding van een tafelbuddy, om te praten over zichzelf en hun toekomst. Dankzij een bijzondere gespreksmethode inspireren en motiveren de vrouwen elkaar. De Prinses sprak met de Alkmaarse deelneemsters over hun verwachtingen en met eerdere deelneemsters uit de andere tien gemeentes in het land over hun vervolgstappen. WOMEN Inc. beoogt met het project een landelijke aanpak om de economische zelfstandigheid te vergroten van ruim één miljoen vrouwen met een lage opleiding, zonder werk. De tafel van één is een initiatief van vrouwenplatform WOMEN Inc. in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en in samenwerking met de gemeentes en maatschappelijke organisaties. Na de tafels kunnen vrouwen bij deze organisaties terecht voor ondersteuning en begeleiding bij het vinden van (vrijwilligers)werk, opleiding of cursus.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuwe donkerblauwe jumpsuit van Michael Kors (met dank aan een oplettende bezoeker).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Alkmaar Centraal

Tags:

7 Comments »

  1. Hè wat leuk haar onverwachts te zien. Donkerblauw is niet mijn favoriet voor Máxima, maar wel een leuk pak.

    Comment by Anneke — 03/10/2012 @ 8:08 PM

  2. Wat een leuk project!

    Comment by Stephanie — 04/10/2012 @ 5:34 AM

  3. Heel leuk project!
    Het zal best een mooi jumpsuit zijn maar voor zover ik zie op de onduidelijke foto’s lijkt het me meer op een werkoverall.

    Comment by sofia — 04/10/2012 @ 8:49 AM

  4. leuk projekt, maar Maxima ziet er somber gekleed uit zeg. Het flatteert haar niet hoor.

    Comment by Constance — 04/10/2012 @ 10:00 AM

  5. Persoonlijk vind ik dat de marine donkerblauwe Michael Kors jumpsuit beter tot zijn recht komt bij een mannequin of bij prinsessen zoals bvb Letizia of Mary.

    Comment by Lut. — 04/10/2012 @ 5:47 PM

  6. Jammer,ik vind het niet mooi. De kleur flatteert haar niet en je krijgt geen WOH-gevoel,er ontbreekt iets aan.
    En dan haar haar,laat haar toch. Het hoort kennelijk bij haar en haar dochters,elke dag een paardenstaart.
    is het ook niet. Ik hou het er maar op,het hoort bij haar.

    Comment by Marianne — 05/10/2012 @ 10:21 AM

  7. Ai ai, dit keer slaat ze de plank finaal mis. Dit flatteert haar inderdaad niet. Past oneerbiedig gezegd meer in het programma BZV.

    Comment by Maike — 21/10/2012 @ 7:22 PM

Leave a comment