Terug- en vooruitblikken

24th December 2012

Het jaar 2012 was een veelbewogen jaar voor de Koninklijke Familie. Het jaar begon uiteraard met het ski-ongeluk van Prins Friso. Nu, tien maanden later, vertoont hij tekenen van zeer gering bewustzijn. Toch ging de Koninklijke Familie door. Tijdens verschillende momenten werd er wel even bij het ongeluk stilgestaan. Ook dit jaar bracht Prinses Máxima vele (buitenlandse) bezoeken. Één van de hoogtepunten was voor mij het bezoek van Prinses Máxima aan Elburg op 13 juni. Na het voorlezen van een gedicht had ik ook een korte persoonlijke ontmoeting met de Prinses. Een maand later was er voor mij opnieuw een hoogtepunt. Tijdens mijn zomervakantie in Italië bezocht ik Florence en kwam ik Koningin Beatrix, Prinses Margarita, Tjalling ten Cate en hun twee dochters winkelend tegen. Tot slot waren op internationaal gebied de geboorte van de Zweedse Prinses Estelle en de huwelijken van Prinses Maria-Carolina de Bourbon de Parme en Prins Guillaume van Luxemburg de hoogtepunten van dit jaar.

Als we vooruitkijken naar het komende jaar, dan begint het jaar met de 75ste verjaardag van Koningin Beatrix en de 70e verjaardag van Prinses Margriet. Of dit gevierd gaat worden, is nog niet bekend. In februari zal de Koninklijke Familie hoogstwaarschijnlijk weer naar Lech gaan, aldus de burgemeester van Lech. Ik verwacht dan ook een fotosessie, maar wie er bij deze fotosessie aanwezig zullen zijn, durf ik niet te zeggen. Ik verwacht sowieso het gezin van de Prins van Oranje. Dit jaar beginnen ook de festiviteiten rond de viering van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. Op 8 juni is het huwelijk van de Zweedse Prinses Madeleine en Chris O’Neill. In de zomermaanden (juni/juli) wordt natuurlijk ook het kindje van de Hertog en Hertogin van Cambridge (William en Catherine) verwacht. Op 7 december wordt Prinses Amalia 10 jaar. Wie weet volgt er dan een mooie fotoserie. We zullen gaan zien wat er allemaal gaat gebeuren het komende jaar. Tot slot nog een kleine aankondiging m.b.t. deze website: FanvanMáxima zal het komende jaar minder actief gaan worden. Grote gelegenheden, zelfgemaakte foto’s en belangrijke mededelingen zullen nog wel gepubliceerd worden. Maar voor kleiner nieuws en de actualiteiten verwijs ik jullie graag naar http://www.modekoninginmaxima.nl & http://www.koninklijkhuis.nl. Af en toe zullen er nog wel kleine overzichtjes komen, maar deze website zal niet meer up-to-date zijn wat betreft binnenlandse bezoeken.

Ik wens jullie prettige kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2013!
I wish you a merry christmas and a happy new year!

© Sjoel Elburg

Tags:

7 Comments »

  1. Jij ook hele fijne feestdagen! Jammer da het blog niet meer up to date gehouden ga worden, lees het altijd met veel plezier. Dus mocht je weer tijd hebben…

    Comment by Anneke — 24/12/2012 @ 2:37 PM

  2. ik wens jou ook fijne feestdagen en een gezond 2013! ook ik vind het jammer dat je log niet meer up to date zal zijn. ik heb het altijd met plezier gelezen. dank hiervoor!

    Comment by marie — 24/12/2012 @ 5:21 PM

  3. Iris, voor jou ook de allerbeste wensen!!
    Jammer, dat je het rustiger aan gaat doen, maar begrijpen doe ik het wel.
    Heb altijd alles met veel plezier bekeken en gelezen.
    Ook de commentaren van lezeressen, meestal positief, op een paar rotte appels na, die zonodig het republiekeinen “gevoel”weer zonodig hier moesten etaleren .
    Veel dank voor alle tijd , die je in je website hebt gestoken !
    Ik volg je op twitter!

    Comment by Anna — 26/12/2012 @ 2:08 PM

  4. Hoi Iris,
    Wat gaaf dat je in je vakantie leden van de Koninklijke familie tegenkwam, vooral leuk dat je Julia & Paola hebt gezien! Het is ook echt heel bijzonder dat je een gedicht mocht voorlezen en een ontmoeting met je favoriete prinses had! Ik vond het altijd bewonderingswaardig hoe goed je je site up to date wist te houden, en snap best dat je het nu daarvoor te druk krijgt! Ik weet zeker dat je website alsnog de moeite waard blijft!! Heel veel succes met alles en groetjes van Jenny

    Comment by Jenny — 27/12/2012 @ 12:16 PM

  5. Een heel gelukkig en succesvol 2013 toegewenst!!!!
    Fijn dat je, hetzij op een andere manier, je website in stand houdt. Je doet daar heel veel mensen een groot plezier mee en mij ook!!
    Met heel veel passie en plezier heb je dit altijd gedaan. Daar heb ik heel veel bewondering voor en ben heel trots op jou!! Nu door jouw studie heb je hier nu minder tijd voor. Ja, je moet ook werken aan de toekomst.
    Jouw ontmoeting met Máxima 13 juni j.l. is eentje om nooit te vergeten!!
    Ik weet zeker dat er nog veel foto’s van Máxima op jouw website zullen verschijnen! Veel plezier en succes daarmee en ik blijf je site natuurlijk bezoeken. Heel veel liefs van mij!

    Comment by Corintha — 01/01/2013 @ 5:15 PM

  6. Heel veel succes met je studie Iris. Als je dat met zoveel passie doet als waarmee je deze site doet dan komt het wel zeker goed!

    Comment by Sofia — 01/01/2013 @ 5:27 PM

  7. Muy felíz año 2013 Iris, soy Any de Buenos Aires Argentina, te felicito por el sitio y todas las fotos e información de Máxima…una pena que desde ahora no estemos tan al día con las noticias sobre la princesa mas linda, humana y cercana de toda la realeza….un abrazo desde Buenos Aires!!!!!

    Comment by Any — 06/01/2013 @ 7:13 PM

Leave a comment