Prinses Máxima 10 jaar in beeld

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Prinses Máxima steeds vaker aan de zijde van Prins Willem-Alexander gezien werd, ze werd vaak in Argentinië en Nederland gefotografeerd en verscheen ook op feesten van op Koninklijke Familie. De speculaties begonnen over een eventuele verloving. Ze verhuisde van New York naar Brussel om dichter bij de Prins te kunnen zijn. De populariteit van Máxima in Nederland begon al te groeien. Daarom verschijnt er op deze site een serie: ‘Máxima 10 jaar in beeld’. De serie gaat over de afgelopen 10 jaar dat Prinses Máxima zowel in beeld kwam van Prins Willem-Alexander als het Nederlandse volk.

————————————————————————————–

Deel 8: haar drie dochters

Prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria
Prinses Máxima werd op 7 december 2003 ‘s morgens rond 9.00 uur opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Om 17.01 uur op dezelfde dag, werd de troonopvolgster dan op natuurlijke wijze geboren. Ze woog bij haar geboorte 3310 gram en was 52 centimeter lang. Prins Willem-Alexander verscheen kort na de geboorte aan het raam in het ziekenhuis, om te zwaaien: hij liet weten dat hij trotse vader was geworden. Al snel werd er bekend gemaakt door de RVD dat Prinses Máxima het leven had geschonken aan een kerngezonde dochter. In de steden Den Haag, Den Helder, Willemstad en Oranjestad klonken er 101 saluutschoten om de geboorte aan te kondigen. In heel Nederland was het feest, iedereen wist het: mensen kochten beschuit met oranje muisjes, keken het nieuws of gingen zelfs naar het ziekenhuis toe! Koningin Beatrix, Prinses Mabel en Prins Friso kwamen ook een bezoek brengen aan hun tweede kleindochter/nichtje. Nog dezelfde avond toonde Prins Willem-Alexander zijn dochter aan het Nederlandse volk. Hij noemde haar ”een wolk van een dochter”. Op 9 december om 10.00 uur ‘s morgens deed de trotse vader aangifte van de geboorte van zijn dochter in het oude stadhuis in Den Haag. Op 12 juni 2004 werd Prinses Amalia gedoopt in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag. Haar peters en meters zijn: Kroonprinses Victoria van Zweden, Máxima’s jeugdvriendin Samantha Deane, Prins Willem-Alexander’s broertje Prins Constantijn, Máxima’s broertje  Martín Zorreguieta, vicevoorzitter van de Raad van State Herman Tjeenk Willink en een goede vriend van het paar Marc ter Haar. Ook Máxima’s ouders waren hierbij aanwezig. Prinses Amalia krijgt een zo normaal mogelijke opvoeding en gaat dan ook naar een gewone, openbare basisschool in Wassenaar: de Bloemcampschool. Ze zit nu in groep 3.

Pasgeboren Prinses Amalia

Trotse vader toont dochter

Prinses Amalia

Gelukkige familie

7 maanden oud

Eerste verjaardag van Prinses Amalia

De doop op 12 juni 2004

De doop op 12 juni 2004

Prinses Amalia, 2 jaar en 7 maanden

Prinses Amalia tijdens doop Alexia

Prinses Amalia tijdens zeiltocht Groene Draeck.

Amalia's eerste schooldag

Prinses Amalia op 29 juni 2006

Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien

Op zondag 26 juni 2005 werd Prinses Máxima opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Net als bij de geboorte van Prinses Amalia, werd Prinses Máxima om 9.00 uur ‘s ochtends opgenomen. Om 14.41 uur beviel Prinses Máxima van een kerngezonde dochter. Ze woog bij haar geboorte 3490 gram en ze was 50 centimeter lang. Ook nu verscheen de troste vader vlak na de geboorte voor het raam van het ziekenhuis om te zwaaien: Ik ben weer vader geworden! Al snel na de geboorte kwamen zusje Amalia en opa en oma Zorreguieta kijken. Een paar uur na de geboorte werd het nieuwe Prinsesje getoond aan Nederland. Prins Willem-Alexander liet weten weer sprakeloos te zijn. Op 28 juni 2005 deed Prins Willem-Alexander bij in het oude stadhuis van Den Haag aangifte van de geboorte van zijn tweede dochter. Bij de aangifte vertelde de Prins dat Prinses Alexia niet is vernoemd naar één van de twee buitenechtelijke dochters van Prins Bernhard sr. (overleden in 2004). ”Ze is vernoemd naar mij en ik ken heel veel Alexia’s in deze wereld naar wie ze níet is vernoemd”, zei hij. Op 19 november 2005 werd Prinses Alexia gedoopt in de Dorpskerk van Wassenaar. Haar peetouders zijn: Prins Friso (broertje van Willem-Alexander), Juan Zorreguieta (broertje van Prinses Máxima), Prinses Mathilde van België, jonkheer Frans-Ferdinand de Beaufort en jonkvrouw Alexandra Jankovich de Jeszenice (vrienden van de ouders van de dopeling). Net als grote zus Prinses Amalia gaat Prinses Alexia naar de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Op 29 juni 2009 was haar eerste schooldag. Ze zit nu in groep 1.

Eerste foto van Prinses Alexia

Prinses Alexia werd een paar uur na haar geboorte getoont aan het Nederlandse volk

Fotosessie 2005

Prinses Máxima en de kleine Alexia bij het Oude Loo

De doop van Prinses Alexia op 19 november 2005

De doop van het prinsesje op 19 november 2005

Officiële foto na de doop

Eerste verjaardag Prinses Alexia

Prinses Alexia speelt thuis, in eigen tuin.

Prinses Máxima en haar twee oudste dochters

Prinses Alexia na afloop doop nichtje Leonore

Prinses Amalia en Prinses Alexia

Prinses Alexia in Italië

Prinses Alexia op 29 juni 2009, haar eerste schooldag

Prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines
Prinses Máxima werd op 10 april 2007 rond 15.45 uur opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Rond 22.00 uur schonk Prinses Máxima het leven aan een derde dochter. Ze woog bij haar geboorte 4135 gram en was 52 centimeter lang. Voor de derde keer verscheen er een trotse vader voor het raam van het ziekenhuis om de geboorte van zijn derde dochter aan te kondigen. De volgende ochtend toonde hij zijn jongste dochter in de kapel van het ziekenhuis aan de pers. Nadat dit voorbij was, mochten moeder en dochter naar huis waar Prinses Amalia en Prinses Alexia met spanning zaten te wachten. Op 13 april 2007 deed Prins Willem-Alexander aangifte van de geboorte van zijn derde dochter in het oude stadhuis in Den Haag. Tijdens deze aangifte kreeg de prinses als cadeaus een houten ooievaar, een groeiboekje en een beeldje van Jantje. Op 2 mei 2007 werd Prinses Ariane opgenomen in het ziekenhuis in LUMC in Leiden vanwege een ernstige infectie aan haar luchtwegen. Koningin Beatrix beschreef deze situatie als ”erg griezelig”. Het prinsesje verbleef 3 dagen in het ziekenhuis en mocht daarna weer naar huis. Op 11 juli 2007 werd bekend gemaakt dat Prinses Ariane gedoopt zou worden op 20 oktober 2007. Ze werd inderdaad op deze dag gedoopt in de Kloosterkerk te Den Haag. Ze werd gedoopt, net als haar zussen, met water uit de Jordaan. Haar peetouders zijn: Zijne Koninklijke Hoogheid Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg, Tijo Baron Collot d’Escury, de heer Anton Friling (vrienden van de ouders van de dopeling), mevrouw Valeria Delger (jeugdvriendin van Prinses Máxima) en mevrouw Inés Zorreguieta (zusje van Prinses Máxima). Helaas ging het in december 2007 weer niet goed met Prinses Ariane. Ze werd opgenomen in een kliniek in Argentinië, omdat ze weer last van haar luchtwegen had. De ziekte Bronchitis werd geconstateerd bij het prinsesje. Tijdens de zomerfotosessie in 2008 vertelde Prinses Máxima dat het veel beter gaat met Prinses Ariane en dat haar ziekte weg is. Maar op 8 oktober 2009 werd Prinses Ariane opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Dit keer werd ze in het ziekenhuis in Apeldoorn opgenomen. Het kleine Prinsesje moest één nacht blijven. Prinses Máxima bleef de hele nacht bij haar jongste dochter in het ziekenhuis. De volgende dag had Prinses Máxima een verplichting in Amsterdam, maar die heeft ze afgezegd. Hopelijk blijven de klachten nu voor altijd weg. Prinses Ariane gaat nu naar de peuterspeelzaal in Wassenaar en ze zal volgend jaar naar dezelfde basisschool gaan als haar twee zussen. Haar eerste schooldag zal enkele dagen na haar vierde verjaardag zijn.

Net geboren Prinses Ariane

Prinses Ariane vlak na haar geboorte

Ariane 12 uur oud

Prinses Ariane een maand oud

Prinses Ariane 2,5 jaar oud, 26 juni 2007

Prinses Ariane 4,5 maand oud

Prinses Ariane tijdens haar doop op 20 oktober 2007

Ariane huilt tijdens de doopplichtigheid, 20 oktober 2007

Officiële foto na de doop

Ariane 8 maanden oud, Argentinië

Prinses Ariane ruim 1,5 jaar oud.

Prinses Ariane bij intocht Sinterklaas 2009, Scheveningen

© FanvanMáxima, RVD  NOS.

De volgende keer in ”Máxima 10 jaar in beeld”: haar werk in binnen- en buitenland!

Tags:

15 Comments »

  1. Mooi samengevat en prachtige foto’s =)

    Comment by jayra — 07/02/2010 @ 12:58 PM

  2. Lieve foto’s!

    Comment by Claudia — 07/02/2010 @ 1:30 PM

  3. Schattige foto’s zijn het allemaal!

    Comment by Anonymous — 07/02/2010 @ 2:32 PM

  4. Wat een leuk deeltje van de serie, met prachtige foto’s! Dat er van Alexia’s eerste verjaardag 2 verschillende foto’s waren wist ik niet!

    Comment by Jenny — 08/02/2010 @ 9:16 AM

  5. hele mooie foto’s

    Comment by charelle — 08/02/2010 @ 3:00 PM

  6. Alexia vind ik duidelijk het mooiste meisje van de drie. Ariane is het schattigst en Amalia vond ik toen ze een jaar of 2 was ook heel erg schattig, nu is ze al echt een meid! De meisjes zijn zo verschillend, niet met elkaar te vergelijken. Je hebt hele mooie en ook veel onbekende foto’s geplaatst! Vooral die van de doop van Alexia, zo lief!!

    Comment by Eline — 08/02/2010 @ 4:50 PM

  7. Wat een supermooie log met ongelooflijke mooi foto’s!

    Comment by koninginrania — 08/02/2010 @ 5:20 PM

  8. Ah erg leuke foto’s! Vooral Ariane vind ik een schatje :)

    Comment by Mirjam — 08/02/2010 @ 5:31 PM

  9. Mooie log over de drie prinsesjes!

    Comment by Tom — 08/02/2010 @ 5:55 PM

  10. Leuk al die schattige foto’s van de kinderen! En een heel informatief logje…:)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 08/02/2010 @ 5:57 PM

  11. Mooi deel! Leuk om zo de foto’s te zien, hoe de prinsesjes ouder worden! Maxima is vast een hele lieve moeder!

    Comment by Judith — 08/02/2010 @ 7:20 PM

  12. Mooie log met ontzettend veel mooie foto’s!

    Comment by Annelien(allroyals.web-log.nl) — 08/02/2010 @ 8:37 PM

  13. Wow, leuke log. Wat een supermooie foto’s zeg! Leuk! Het zijn echt schatjes!

    Comment by Annebeth_Danishroyal — 08/02/2010 @ 9:50 PM

  14. Super mooie log zeg! Prachtige foto’s, goede informatie, heel orgineel: perfect!

    Comment by Gabriëlla — 09/02/2010 @ 4:09 PM

  15. wat een leuke log!

    Comment by Henriette — 11/02/2010 @ 9:17 PM

Leave a comment