Activiteit: Prinses Máxima was maandag 8 februari aanwezig in Frankfurt bij een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan het MKB. De bijeenkomst werd georganiseerd door de International Finance Corporation, onderdeel van de Wereldbank, en DEG, de Duitse investeringsbank voor ontwikkelingslanden. De vergadering was een resultaat van de G20-top in Pittsburgh in september 2009. Tijdens die top kondigden de G20-landen aan om veilige, transparante en duurzame financiële dienstverlening richting het MKB te stimuleren in met name ontwikkelingslanden. Prinses Máxima hield in Frankfurt een korte speech over het belang van toegang tot financiële diensten voor iedereen, niet alleen voor de kleine ondernemer door middel van een microkrediet en andere financiële diensten, maar ook voor het MKB. De Prinses pleitte voor een integrale benadering van financiële dienstverlening richting de micro-ondernemer en het MKB, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de micro-ondernemer die groeit tot een middelgrote ondernemer op dezelfde manier begeleid kan worden door de financiële instellingen. Aan de bijeenkomst in Frankfurt werd deelgenomen door senior managers van internationale ontwikkelingsorganisaties en investeringsbanken uit de hele wereld. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekend outfit deze dag. Ze droeg een bruine coltrui en daarover een bruin vestje die ze al eerder heeft gedragen. Daarbij droeg ze ook bruine riem. Ze droeg een grijs/blauwe pantalon.

Foto:

Prinses Máxima in Frankfurt, Duitsland

———————————————————————————————————————–

Activiteit: Prinses Máxima heeft maandagavond 8 februari het DeeltijdCafé van de Taskforce DeeltijdPlus in Leiden bezocht. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw drs. J. Klijnsma, en voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus, mevrouw Pia Dijkstra, waren ook aanwezig op deze bijeenkomst. Tijdens het DeeltijdCafé gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over het combineren van zorg en werk. De discussie werd aangezwengeld met een draai aan het Rad van Fortuin dat argumenten liet zien om wel of niet meer uren te willen werken. Ook was er de mogelijkheid tot een ‘speeddate’ met een loopbaancoach. De Taskforce DeeltijdPlus is door het kabinet en sociale partners in het leven geroepen om met name vrouwen in kleine deeltijdbanen te stimuleren meer te werken. De discussies die in de DeeltijdCafé’s plaatsvinden dragen bij aan de uiteindelijke aanbevelingen van de Taskforce DeeltijdPlus, die op 30 maart 2010 tijdens de slotbijeenkomst worden gepresenteerd aan het kabinet en de sociale partners.

Outfit: Prinses Máxima droeg hetzelfde outfit als eerder die dag in Frankfurt.

Foto:

Prinses Máxima in Leiden, 08-02-'10

———————————————————————————————————————

Activiteit: Prinses Máxima bezocht vandaag, als lid van de Raad van Microfinanciering, twee bedrijven in Vlissingen. De bedrijven worden begeleid door het MF-ondernemerspunt MicroStarter Zeeland. De Prinses laat zich informeren over de betekenis van krediet en coaching voor hun bedrijven. Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching en/óf krediet krijgen zij de kans goede plannen waar te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 37 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet. In Zeeland kunnen (door)startende ondernemers terecht bij het MF-ondernemerspunt MicroStarter Zeeland. Deze organisatie biedt naast hulp en advies bij het aanvragen van microkrediet, een netwerk van ervaren coaches aan om startende bedrijven te begeleiden. De Prinses bezocht in Vlissingen een computerbedrijf en een cafetaria. Tijdens de bezoeken spraken de Prinses en de voorzitter van de Raad van Microfinanciering met de ondernemers en coaches van MicroStarter over de aanpak en werking van de organisatie en de betekenis voor de ondernemers.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs pakje met lange grijze laarzen die tot op haar knieën komen. Ze droeg grote, opvallende, grijze sieraden.

Foto’s:

Prinses Máxima in Vlissingen

Prinses Máxima in Vlissingen

Oorbellen Prinses Máxima

© Omroep Zeeland, KfW Bankengruppe & ANP: (Pia Dijkstra, voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus, Prinses Máxima en staatssecretaris Jette Klijnsma zijn maandagavond 8 februari aanwezig in het DeeltijdCafé van de Taskforce in Leiden. Tijdens het DeeltijdCafé gaan vrouwen en mannen met elkaar in gesprek over het combineren van zorg en werk. Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift).

Tags:

13 Comments »

  1. Het eerste outfit vind ik niet zo leuk, beetje te donker. Vandaag zag ze er prachtig uit! Haar haar zat leuk, alleen de sieraden vind ik te groot.

    Comment by Gabriëlla — 09/02/2010 @ 4:10 PM

  2. Op de eerste foto van vandaag (Zeeland) vind ik het een leuk totaal, maar de tweede laat zien dat het rommelig zit, dat is minder!
    Wat ze maandag droeg vind ik erg leuk, vooral de riem! Ze is wel weer erg druk dan, bijna constant op pad..

    Comment by Jenny — 09/02/2010 @ 4:11 PM

  3. Ze zag er bijde keren erg mooi uit.

    Comment by Gerrianne — 09/02/2010 @ 4:56 PM

  4. ze zag er bijde keren leuk uit, bij de tweede heeft ze opvallend maar wel leuke ketting om!

    Comment by henrieke — 09/02/2010 @ 6:30 PM

  5. De outfit van vandaag vind ik echt leuk! Hele mooie sieraden, ze vrolijken het geheel wat op… :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 09/02/2010 @ 8:26 PM

  6. Prachtige outfit van Máxima !!

    Comment by Annelien(allroyals.web-log.nl) — 09/02/2010 @ 8:40 PM

  7. Ik vind beide outfits niet zo mooi…

    Comment by Mirjam — 09/02/2010 @ 10:23 PM

  8. De superlange laarzen zijn bijzonder chic en passen, ook qua kleur, uitstekend bij haar mooie kleding.

    Comment by julatrix — 09/02/2010 @ 11:18 PM

  9. Ze zag er op alledrie de plaatsen mooi uit! Nóg stralender leek ze in Zeeland, maar dat komt natuurlijk omdat ik er zelf bij was..

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 10/02/2010 @ 11:33 AM

  10. en dan zie je haar van dichtbij!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 10/02/2010 @ 11:34 AM

  11. Haar eerste outfit vind ik iets minder dan gisteren

    Comment by Lea Lindner — 10/02/2010 @ 2:37 PM

  12. Ik vind beide outfits niet geweldig. Laatste maakt haar dik.

    Comment by Eline — 10/02/2010 @ 8:03 PM

  13. Mooie foto’s!

    Comment by Claudia — 11/02/2010 @ 3:18 PM

Leave a comment