Prinses Máxima 10 jaar in beeld

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Prinses Máxima steeds vaker aan de zijde van Prins Willem-Alexander gezien werd, ze werd vaak in Argentinië en Nederland gefotografeerd en verscheen ook op feesten van op Koninklijke Familie. De speculaties begonnen over een eventuele verloving. Ze verhuisde van New York naar Brussel om dichter bij de Prins te kunnen zijn. De populariteit van Máxima in Nederland begon al te groeien. Daarom verschijnt er op deze site een serie: ‘Máxima 10 jaar in beeld’. De serie gaat over de afgelopen 10 jaar dat Prinses Máxima zowel in beeld kwam van Prins Willem-Alexander als het Nederlandse volk.

—————————————————————————————————————-

Deel 9: Haar werk in binnen- en buitenland.

Het Oranje Fonds
Op 1 februari 2002 kregen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima een huwelijkscadeau namens het Nederlandse volk aangeboden: Het Oranje Fonds. Na het huwelijk werden ze beschermheer- en vrouwe van het Oranje Fonds. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezoeken elk jaar veel organisaties en bedrijven die iets met het Oranje Fonds te maken hebben. Het Oranje Fonds is het grootste Nederlandse fonds op sociaal gebied. Jaarlijks heeft het fonds 15 miljoen euro te besteden. Het motto van het Fonds is ‘Laat Nederland van zijn beste kant zien’. Het ondersteunt daarom kansrijke initiatieven en activiteiten die bevorderen dat mensen zich zelfstandig kunnen (blijven) redden en blijven deelnemen aan de samenleving. Er zijn heel veel instanties waar hulp wordt geboden, onder andere: mantelzorg, thuiszorg, buurthuizen, jongerencentra, ouderensociëteiten, opvanghuizen en projecten begeleid wonen, vrijwillige hulpdiensten, instellingen voor verslavingszorg en opvang voor dak- en thuislozen, peuterspeelzalen en speel-o-teken, zelforganisaties van bijvoorbeeld ouderen, etnische minderheden, vrouwen en homoseksuelen, en ook reclassering en maatschappelijk advies- en informatiewerk. Het Oranje Fonds heeft bijvoorbeeld nu het ‘maatjesproject’ dit project stimuleert de samenleving om samen te gaan werken en om sociaal met elkaar om te gaan. Elk jaar reikt Prinses Máxima de Appeltjes van Oranje uit. Voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. De prijs bestaand uit een bronzen beeldje vervaardigd door Koningin Beatrix en een bedrag van € 15.000, is bestemd voor succesvolle projecten en organisaties die vanwege hun resultaten of bijzondere aanpak anderen tot voorbeeld kunnen zijn.

Prinses Máxima bij een project van het Oranje Fonds

Microfinanciering
Al sinds haar huwelijk is Prinses Máxima druk bezig met het onderwerp microfinanciering. Ze brengt bezoeken in Nederland wat met dit onderwerp te maken heeft, maar ook gaat ze naar het buitenland om te spreken over microfinanciering. Microfinanciering is een verzamelnaam voor financiële diensten die met zeer kleine bedragen (vaak minder dan 100 euro) worden verstrekt aan de arme bevolking in ontwikkelingslanden (vooral in Latijns-Amerika, dus onder andere Argentinië). Ook in Nederland kennen we microfinanciering. Microfinanciering NL is een samenwerkingsverband tussen de lokale MF-ondernemerspunten (microfinanciering-ondernemerspunten), microkredietverstrekkers (Qredits), en coaches. Prinses Máxima bezoekt veel MF-ondernemerspunten in heel Nederland. Ook in het buitenland is Prinses Máxima heel actief op het gebied van mircofinanciering. Ze bezoekt veel landen, bezoekt mensen en ondernemers die door microfinanciering een klein bedrijf konden beginnen, maar ze houdt ook toespraken over het onderwerp. Onlangs bracht Máxima een bezoek aan een computerbedrijf en een cafetaria in Vlissingen die ook met behulp van microfinanciering een bedrijf konden starten.

Prinses Máxima in Vlissingen

© Omroep Zeeland & het Oranje Fonds.

De volgende en laatste keer in ”Máxima 10 jaar in beeld”: al mijn ervaringen met Prinses Máxima!!

Tags:

15 Comments »

  1. Leuke log!

    Comment by Claudia — 19/02/2010 @ 5:44 PM

  2. Mooie, intressante log! Ze zet zich echt met hart en ziel in voor de microfinanciering, wat erg leuk is!

    Comment by Judith — 19/02/2010 @ 7:04 PM

  3. Mooie log heb je er van gemaakt! Vooral de tweede foto is leuk! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 19/02/2010 @ 9:18 PM

  4. Mooie en interessante log!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 19/02/2010 @ 9:39 PM

  5. Informatieve log, leuk!

    Comment by Mirjam — 20/02/2010 @ 11:47 AM

  6. Mooie en leuke interessante log!

    Comment by Tom — 20/02/2010 @ 1:46 PM

  7. weer een leuke log.

    Comment by Gerrianne — 20/02/2010 @ 3:33 PM

  8. Erg leuk weer gedaan zeg!!

    Comment by hilda — 20/02/2010 @ 5:19 PM

  9. wat een fantastische log weer!!

    Comment by Maaike — 20/02/2010 @ 6:21 PM

  10. Heel erg leuk deze log! Super!!

    Comment by koninginrania — 20/02/2010 @ 6:29 PM

  11. leuke log, maxima zet zich echt goed in voor microfinanciering!

    Comment by henrieke — 20/02/2010 @ 7:25 PM

  12. Heel leuk en informatief zeg!! Je hebt altijd van die prachtige logs!

    Comment by Gabriëlla — 20/02/2010 @ 9:59 PM

  13. Heel erg goed gedaan. Ik heb er weer veel van geleerd.

    Comment by Eline — 21/02/2010 @ 4:15 PM

  14. Leuke log weer! Ben heel erg benieuwd naar de volgemde!

    Comment by Lichelle — 21/02/2010 @ 7:04 PM

  15. Onze prinses doet goed werk!! Leuk gedaan deze log!

    Comment by Corintha — 22/02/2010 @ 10:38 AM

Leave a comment