Activiteiten Máxima

14th January 2009

Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander hebben gistermiddag, 13 januari, in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie en daarmee onlangs in het nieuws zijn geweest. De 27 genodigden hebben recentelijk allemaal een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals onder andere sport, cultuur, wetenschap en bedrijfsleven. Het is de zesde keer dat een dergelijke lunch is aangeboden. De Prins en Prinses willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd.
—————————————————————————————————————————————-
Tot nu toe haar eerste activiteit in Nederland, dit jaar, staat gepland op donderdagochtend 12 februari. Ze brengt dan een bezoek aan Oss. In cultureel centrum ‘De Binnenstad’ wordt zij geïnformeerd over wijkgericht werken in de gemeente. Aanleiding voor het bezoek is een prijs voor participatie en burgerschapszin die de gemeente Oss in 2008 in aanwezigheid van Prinses Máxima kreeg uitgereikt. De gemeente ontving de prijs voor het handboek voor bewonersinitiatieven dat zij ontwikkelde.
—————————————————————————————————————————————-
Op dinsdagmiddag 10 maart zal het nieuwe gebouw van de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht officieel geopend worden door Prinses Máxima. Ter ere van deze bijzondere gelegenheid zal op deze middag voor medewerkers, studenten en relaties van de Faculteit Educatie een feestelijk programma worden georganiseerd waarbij diversiteit en het maatschappelijk belang van onderwijs centraal zullen staan. De Faculteit Educatie biedt – als grootste en meest complete educatieve faculteit in Nederland – een aantal unieke opleidingen aan, zoals de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO – i.s.m. Universiteit Utrecht) en de opleidingen tot Leraar en Tolk Nederlandse Gebarentaal. Daarnaast draagt de Faculteit Educatie door onderzoek van haar lectoren bij aan het oplossen van actuele maatschappelijke problematieken en ondersteunt zij landen met een sterke relatie met Nederland bij het vormgeven van hun lerarenopleiding.

© RVD,

Tags:

3 Comments »

  1. Leuke foto! (A)

    Comment by Gerdien — 14/01/2009 @ 4:52 PM

  2. HAHA!
    Inderdaad, echt een leuke foto!

    Comment by oranjefan — 14/01/2009 @ 5:23 PM

  3. Het is echt een hele lieve foto… Leuk dat Máxima zoveel dingen gaat doen, maar ze komt weer niet in de buurt bij mij ;) Ik hoop dat er binnenkort echt een royal in ons dorp komt ;-)

    Comment by Francine — 14/01/2009 @ 7:31 PM

Leave a comment