Programma:
Het programma van vandaag begon al vroeg vanmorgen. Máxima en Alexander bezochten het Petroleum Development Oman (PDO) en Mina al-Fahal terminal, waar Shell voor 34% aandeelhouder is. Bij het bezoek lag de nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Daarna bezocht het prinselijkpaar AMIDEAST, een job-readyness programma over vrouwen. Dit programma wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Oman. Tot slot volgde er een rondetafelgesprek met ministers dat ging onder andere over de bilaterale economische relatie, duurzame ontwikkeling en onderwijs.

- Bezoek aan Petroleum Development Oman (PDO)
– Máxima praat met vrouwen van AMIDEAST
- Nog een mooie foto van prinses Máxima die geïnteresseerd luistert

- Ook deze keer is er weer veel lol en wordt er veel gelachen
- Prins Willem-Alexander en prinses Maxima in gesprek met de minister van Economische zaken Maqbool bin Ali bin Sultan rechts staatsecretaris Heemskerk, rondetafelgesprek.
- Prachtige foto van Máxima bij het rondetafelgesprek

Vanmiddag om 16.00 (13.00 Nederlandse tijd) was er een receptie met de Nederlandse gemeenschap in Oman en Omaanse ondernemers. Vanavond om 20.30 (17.30 Nederlandse tijd) was er een diner en audiëntie bij Sultan Qaboos bin Said al-Said. Prinses Máxima droeg een groene jurk in een aparte stijl, met een rode fluwelen jas erover. Haar haar zat een beetje naar achteren.

-Ontmoeting met de Nederlanders
-Prins Willem-Alexander en prinses Maxima gaan op audientie bij Sultan en Minister-President Qaboos Bin Said al-Said van Oman
-Máxima begroet de Sultan
-Máxima’s hele outfit, op weg naar de zaal

Dit is de laatste dag dat Máxima en Alexander in Oman zijn, morgen begint het bezoek aan de VAE.

Kleding:

Met het bezoek aan het Petroleum Development Oman (PDO) en Mina al-Fahal terminal, en met het bezoek AMIDEAST, droeg Máxima het jasje die ze ook aanhad met de fotosessie in Argentinië (2005), op de 2e verjaardag van haar oudste dochter. Met de rondetafelgesprek droeg Máxima weer een ander outfit dat ze ook heeft gedragen met het staatsbezoek aan Bhutan (2007). Bij de receptie met Nederlandse gemeenschap in Oman en Omaanse ondernemers, droeg Máxima een bekende jurk. Ze droeg deze jurk 7 jaar (juni 2002) geleden ook al, in Curacao. Met het diner droeg Máxima een nieuwe jurk en jas. Wel bekend was de ketting die ze om had, die had ze namelijk ook om met de 40ste verjaardag van Willem-Alexander op paleis het Loo (1-09-07).

Tags:

7 Comments »

  1. Wat een leuke foto’s zeg!
    Echt vrolijke foto’s! Leuke kleding van Maxima! :D

    Comment by oranjefan — 17/01/2009 @ 2:22 PM

  2. Hele leuke foto’s, Maxima zag er leuk uit(A)

    Comment by alleroyals. — 17/01/2009 @ 3:31 PM

  3. Leuke foto’s en leuke kleding weer!

    Comment by Gerdien — 17/01/2009 @ 4:26 PM

  4. weer hele leuke gezellige foto’s!

    Comment by willemijn — 17/01/2009 @ 4:41 PM

  5. Hele leuke foto’s ! De jurkjes staan haar fantastisch !

    Comment by Marieke — 18/01/2009 @ 2:04 PM

  6. De jurk die ze ‘s avonds aan had was ook niet nieuw deze heeft ze al aangehad bij het staatsbezoek aan India

    Comment by piep — 04/02/2009 @ 1:22 PM

  7. [...] eerder gedragen heeft. Op 20 januari droeg ze deze ook tijdens een rondetafelgesprek in Oman (klik HIER voor de log). Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima brachten toen een officieel bezoek aan de [...]

    Pingback by » Prinses Máxima in Rwanda, Kenia en Tanzania — 08/04/2010 @ 6:45 PM

Leave a comment