Kleine prinsjes en prinsesjes bruidskinderen op 19 juni 2010
Vandaag is het eindelijk bevestigd door de RVD: Prinses Amalia is bruidsmeisje van Kroonprinses Victoria van Zweden. Ook is het bekend gemaakt dat naast Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima ook Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prins Friso en Prinses Mabel aanwezig zullen zijn bij de festiviteiten rond het huwelijk en natuurlijk op het huwelijk zelf. Prinses Amalia zal alleen op 19 juni aanwezig zijn. Naast de aanwezigheid van Prinses Amalia als bruidskindje, was het ook speculeren over wie de andere bruidskinderen zullen zijn. Amalia is één van de petekinderen van Kroonprinses Victoria. Prins Christian van Denemarken is ook een petekind van Kroonprinses Victoria. Ook het Deense Hof heeft deze week bekend gemaakt dat ook Prins Christian een bruidkindje zal zijn op deze bijzondere dag. Nu zal het dus logisch zijn, dat de rest van haar petekinderen ook bruidskinderen zullen zijn met haar huwelijk. Prinses Victoria’s peetkinderen zijn: Erfprinses Amalia van Nederland, Erfprins Christian van Denemarken, Erfprinses Ingrid Alexandra van Noorwegen, Erfprins Constantijn Alexios van Griekenland en Prinses Eléonore van België. Op naar 19 juni!

Prinses Amalia

© RVD

—————————————————————————————————————-

Prinses Máxima in Kenia voor conferentie
Prinses Máxima nam vandaag 4 juni deel aan de Korea-Wereldbankconferentie over ‘Post-Crisis Growth and Development’ in Busan, Zuid-Korea. De vergadering vond gelijktijdig plaats met een G20-bijeenkomst van ministers van Financiën en dient als voorbereiding op de G20-top in Seoul in november. Prinses Máxima was in Busan aanwezig in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate’ van de VN op het gebied van toegang tot financiële diensten voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en lage inkomensgroepen. De Prinses is de voorzitter van een besloten sessie over ‘Inclusive Finance’. Tijdens deze sessie wordt besproken hoe lage inkomensgroepen en het MKB in met name ontwikkelingslanden beter toegang kunnen krijgen tot financiële diensten tegen redelijke kosten. Aan het einde van de conferentie heeft Prinses Máxima een toespraak gehouden als panellid tijdens een rondetafeldiscussie ter voorbereiding op de G20-agenda voor de top in november. Prinses Máxima hield tevens enkele bilaterale gesprekken met vertegenwoordigers van verschillende landen en organisaties over toegang tot financiële dienstverlening. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten. Prinses Máxima is erevoorzitter van de werkgroep ‘G20 SME Finance Data Working Group’ welke als doel heeft het verzamelen van structurele gegevens over toegang tot en gebruik van financiële diensten voor het MKB om deze per land vergelijkbaar te maken.

Tags:

13 Comments »

  1. Ik kan haast niet wachten tot het 19 juni is!

    Comment by Jet — 05/06/2010 @ 7:38 AM

  2. Ohhh.. wat duurt 19 juni toch nog lang! Ik kan ook haast niet wachten!!

    Comment by Jeanine — 05/06/2010 @ 10:55 AM

  3. Echt super dat het dan nu echt eindelijk bevestigd is! Leuk dat Laurentien en Mabel ook komen!

    Comment by Eline — 05/06/2010 @ 12:20 PM

  4. Wat leuk, dat al haar andere petekinderen ook bruidkindjes zullen zijn!
    Kan haast niet meer wachten tot 19 juni…!!

    Comment by Annelien(allroyals.web-log.nl) — 05/06/2010 @ 2:14 PM

  5. Wat leuk, hopen dat Eleonore ook bruidsmeisje is!

    Comment by anna — 05/06/2010 @ 4:44 PM

  6. Ik kan echt niet wachten tot 19 Juni! Ben benieuwf hoe Amalia eruit ziet! Hopelijk zijn de andere peetkinderen er ook bij. Al is Eleonore misschien wat jong!

    Comment by Lichelle — 05/06/2010 @ 8:56 PM

  7. ik ben zo benieuwd naar de bruiloft!

    Comment by Gerrianne — 05/06/2010 @ 9:13 PM

  8. Wat zal dat een feest worden met de bruidskindjes!!! Nog 13 dagen……!

    Comment by Corintha — 06/06/2010 @ 10:18 AM

  9. Ook ik ben zo benieuwd nar de 19e, gelukkig is het aftellen begonnen, ben vooral heel erg benieuwd naar bruidsmeisje Amalia en de andere kindjes maar natuurlijk ook naar de bruid zelf en alle koninklijke gasten!

    Comment by Dagmar — 06/06/2010 @ 11:19 AM

  10. Verder is het niet bevestigd dat prins Christian bruidsjonker is, maar alleen dat hij met zijn ouders aanwezig zal zijn bij het huwelijk. Dan kan het inderdaad bijna niet anders dan dat hij bruidsjonker is, maar dat is de conclusie die ze aan ons laten en niet zelf trekken :)

    Maar het gaat zeker een mooi koninklijk feest worden!

    Comment by Someone — 06/06/2010 @ 9:42 PM

  11. Het wordt in elk geval zo en zo geweldig met Amalia als bruidsmeisje, maar het zou nog veel leuker zijn als de andere kids er ook bij waren!

    Comment by Jenny — 07/06/2010 @ 5:47 PM

  12. Ben benieuwd naar de foto’s!

    Comment by jayra — 08/06/2010 @ 6:24 PM

  13. ze zijn echt lief en schattig

    Comment by Anonymous — 18/02/2012 @ 9:52 AM

Leave a comment