Prinses Máxima opent de Week van het Geld
Activiteit: Prinses Máxima gaf maandagochtend 13 september in aanwezigheid van circa 200 kinderen het startsein voor de ‘Week van het geld’ op het Frederiksplein te Amsterdam. Tijdens de Week van het geld staat omgaan met geld centraal. Het programma is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De Week van het geld is een initiatief van CentiQ, Wijzer in geldzaken, SchoolTV en het Nibud om het financiële bewustzijn van kinderen in het basisonderwijs te bevorderen. Er zijn onder meer gastlessen op basisscholen en gratis spaarblikken voor kinderen. Daarnaast organiseert het Geldmuseum een speciaal programma en SchoolTV besteedt in haar programma’s aandacht aan het onderwerp. Prinses Máxima sprak na het startsein in het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank met kinderen van de ASVO school uit Amsterdam. De leerlingen presenteren een collage over geld die zij hebben gemaakt. Ook ontmoette de Prinses een aantal organisatoren van de Week van het geld. Het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Prinses Máxima is sinds 1 september 2010 erevoorzitter van CentiQ, Wijzer in geldzaken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een geel jasje en een mosterd gele pantalon. Ze heeft dit jasje al twee keren eerder gedragen, namelijk op 19 mei 2010 en op 7 juni 2010. Op 19 mei 2010 droeg ze het ook met de pantalon.

Foto’s:

Prinses Máxima

Prinses Máxima

© Frank Buis

———————————————————————————————————

Prinses Máxima opent Vorstelijk Complex Utrecht
Activiteit: Prinses Máxima opende dinsdagmiddag 14 september het Vorstelijk Complex in de Utrechtse wijk Zuilen. Het complex huisvest culturele instelling ZIMIHC, welzijnsorganisatie Portes en horecaonderneming The Colour Kitchen onder één dak. ‘ZIMIHC huis voor amateurkunst’ ondersteunt amateurkunstenaars en organisaties in de stad en de provincie Utrecht met advies en faciliteiten, onder andere met wijkcoaches. Portes richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden en leefomgeving van wijkbewoners en biedt onder andere kinderopvang, ouderenwerk en hulp bij het zoeken van (on)betaald werk. The Colour Kitchen runt in het pand een restaurant met jongeren van verschillende culturele achtergronden die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het Vorstelijk Complex bestaat uit twee monumentale schoolgebouwen waartussen een nieuwe theaterzaal is gebouwd, die de panden met elkaar verbindt.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jas met rood/witte print, de accenten zijn oranje. Ze droeg deze jas eerder op 22 juni 2010, maar dit keer droeg ze het met rode schoenen en haar haar los.

Prinses Máxima op 22 juni 2010

© Britisch School

Foto’s:

Prinses Máxima ontvangt bloemen

Prinses Máxima achter de piano

Prinses Máxima speelt piano

Prinses Máxima

© Screenshots

Tags:

13 Comments »

  1. Mooie foto’s van Maxima in Amsterdam! haar outfit vind ik maar niks… Jammer dat ze hem weer al droeg! Hopelijk vandaag iets nieuws! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 14/09/2010 @ 9:15 AM

  2. Leuk, dat Máxima weer 2 outfits herdragen heeft! Van Amsterdam vond ik niets, maar dat komt door de kleur :D En van vandaag vind ik een leuke jas, maar de rok eronder vind ik te kort.

    Comment by Francine — 14/09/2010 @ 2:57 PM

  3. Beide outfits vind ik niet mooi. De kleuren bevallen me niet en de tweede outfit vind ik de print te druk.

    Comment by Gabriëlla — 14/09/2010 @ 6:40 PM

  4. ik vind de eerste outfit echt leuk, het model was wel leuk maar de kleur niet. de tweede outfit was wel leuk!

    Comment by henrieke — 14/09/2010 @ 6:44 PM

  5. Ik vind het eerste outfit nog al rommelig ogen. Het tweede outfit is een paar centimeter te kort.

    Comment by koninginrania — 14/09/2010 @ 7:26 PM

  6. Op de eerste outfit vind ik de kleuren niet zo heel leuk bij elkaar staan..
    2e outfit is wel heel erg mooi!!

    Comment by Annelien — 14/09/2010 @ 7:35 PM

  7. Ik vind de outfits bij Maxima wel leuk staan, al vind ik die van Utrecht , net als de meesten, wel iets te kort.

    Comment by Mariska — 14/09/2010 @ 7:46 PM

  8. Maxima draag echt verschillende outfit! Outfit nr 1 jammer van de kleur :( Oufit nr 2 prachtige jas helaas vind ik rok eronder te kort :(

    Comment by Jannemieke — 14/09/2010 @ 7:51 PM

  9. Die eerste outfit is niet echt mijn smaak, de tweede vind ik heel erg leuk! Misschien net iets te kort! Leuke screenshots, van het pianospelen!

    Comment by Maaike — 14/09/2010 @ 8:51 PM

  10. Máxima zag er heel erg leuk uit allebei de keren!! De rok bij de 2e outfit vind ik opzich niet kort, juist wel leuk!

    Comment by Jeanine — 15/09/2010 @ 8:10 AM

  11. Wat afschuwelijk die korte rok! Een regelrechte misser deze outfit.
    Het eerste stel gaat nog wel maar ze kan er wel veel leuker uitzien.

    Comment by Lisa — 15/09/2010 @ 1:07 PM

  12. Ik vind het nog steeds een erg drukke outfit, maar met deze schoenen staat het veel beter dan destijds in juni. En te kort vind ik het helemaal niet. Die korte rokken staan haar altijd goed, als ze er maar de juiste schoenen bij draagt. Jammer alleen dat ze alweer panty’s draagt. Ik vond het juist altijd zo stoer van haar, die blote benen.

    Comment by Willeke — 15/09/2010 @ 4:24 PM

  13. Het jasje van de eerste outfit vind ik mooi.
    De schoenen van de tweede outfit zijn super!! Past heel goed bij Máxima haar kleding.

    Comment by Corintha — 16/09/2010 @ 8:17 AM

Leave a comment