De RVD heeft een dag na Koninginnedag, laten weten dat de Koninklijke Familie nog steeds ontzet is en heel erg verdrietig. Gisteren was er in de Grote Kerk een herdenking voor alle mensen die erbij waren, om ook vooral over de aanslag te praten. Vrijdagavond 8 mei wordt in theater Orpheus een officiële herdenkingsdienst gehouden, waar ook de Koningin en minister-president Balkenende bij aanwezig zijn. Ook een aantal leden van de Koninklijke Familie zullen hierbij aanwezig zijn. Wie dat zijn, is nog niet duidelijk. Misschien komt de hele Koninklijke Familie wel. Natuurlijk gingen er ook geruchten dat de Koninklijke Familie zó geschokt is, dat ze niet aanwezig zullen zijn bij Dodenherdenking (4 mei). De RVD heeft laten weten dat Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima gewoon aanwezig zijn. Ook zal Koningin Beatrix, zoals elk jaar, bij Bevrijdingsdag zijn. De Koningin heeft al heel veel brieven ontvangen van mensen die hun medeleven tonen. Niet alleen het Nederlandse volk doet dit, maar ook buitenlanders. Beatrix heeft laten weten ook al brieven te hebben gekregen van regeringsleiders (o.a Barack Obama, de premier van België & de Antilliaanse premier). De Antilliaanse premier schreef: “De afschuwelijke gebeurtenis in Apeldoorn heeft ons allen op de Nederlandse Antillen diep geschokt. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden en naar u, uw familie en allen die getuige zijn geweest van dit drama. Dat een dag die zo mooi begon, zo droevig moest eindigen.” In de log over Koninginnedag is het laatste nieuws te vinden omtrent de slachtoffers en alle informatie over de dader. Ook zijn er weer nieuwe zelfgemaakte foto’s toegevoegd!
——————————————————————————————————————————————————————–
Willem-Alexander en prinses Máxima hebben zaterdagochtend, 2 mei, gewonde slachtoffers bezocht van de aanslag 2 dagen geleden. Deze slachtoffers liggen in het Meander Medisch Centrum, locatie Lichtenberg, in Amersfoort. Willem-Alexander en Máxima bezochten een vrouw en haar dochter, die later op de ochtend weer naar huis mochten. Het bezoek is strikt geheim gehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst. Samen hebben ze gepraat over het drama en over de situatie van de 38-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter. Het ziekenhuis is één van de zes ziekenhuizen waar afgelopen donderdag de slachtoffers naartoe werden gebracht. Daarna bezochten Máxima en Alexander nog een kliniek in Utrecht en een ziekenhuis in Tilburg. Ook Pieter en Margriet hebben vandaag slachtoffers bezocht. Zij deden dit in een ziekenhuis in Arnhem. Koningin Beatrix heeft een slachtoffer in de Isala Klinieken in Zwolle bezocht.  In totaal zijn er zes van de acht slachtoffers bezocht, de andere twee waren niet aanspreekbaar.
Prinses Máxima op Koninginnedag 2009, © FanvanMáxima
© Foto: FanvanMáxima

Tags:

12 Comments »

  1. Erg fijn voor de koningin dat ze zoveel blijken van medeleven ontvangt!Zij en haar familie zullen het denk ik erg moeilijk hebben.

    Comment by Emma — 02/05/2009 @ 2:13 PM

  2. echt vreselijk die aanslag! wel fijn dat er veel medeleven is ja!

    trouwens…nog bedankt voor je berichtje op onze site! daar zijn we erg blij mee

    Comment by hilda — 02/05/2009 @ 3:03 PM

  3. Fijn dat er zoveel medeleven is!
    Grappige foto van Máxima, ze zag er heel mooi uit!

    Comment by Gerdien — 02/05/2009 @ 3:28 PM

  4. Hele mooie foto van Maxima! Fijn dat ze meeleven met de mensen.

    Comment by Claudia — 02/05/2009 @ 5:17 PM

  5. Maxima ziet er heel leuk uit mooie foto’s

    Comment by Gerrianne — 02/05/2009 @ 5:30 PM

  6. heel fijn dat de koninklijke familie de slachtoffers bezoekt.
    het zal voor hun ook niet makkelijk zijn!

    Comment by joanne — 02/05/2009 @ 6:52 PM

  7. Echt goed van ze dat ze de slachoffers hebben bezocht! Mooie foto van Máxima! :)

    Comment by Eliane — 02/05/2009 @ 7:00 PM

  8. Ik vind het heel goed van de koninklijke familie dat ze zo meeleven met de slachtoffers.

    Comment by Jet — 02/05/2009 @ 7:55 PM

  9. Heel goed van de koninklijke familie!

    Comment by Nienke — 02/05/2009 @ 9:16 PM

  10. Wat goed dat ze zich zo op de hoogte laten houden van de slachtoffers !!

    Comment by Marieke — 03/05/2009 @ 7:57 PM

  11. Goed dat de koninklijke familie meeleeft met de slachtoffers. Zowel voor de getroffenen als ook voor de koningin en haar familie.

    Comment by Corintha — 04/05/2009 @ 12:31 PM

  12. Ik vind het goed dat ze zo hun medeleven tonen!

    Comment by oranjefan — 04/05/2009 @ 5:15 PM

Leave a comment