Activiteit: Prinses Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan de Stichting Al Amal in Utrecht. Al Amal heeft tot doel probleemgezinnen uit hun isolement te halen via het initiatief ‘Tussen In’. Vertrouwenspersonen van ‘Tussen In’ bieden onder meer opvoedingsondersteuning en slaan een brug naar reguliere hulpverlening. Het initiatief maakt deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma.  Prinses Máxima sprak met de initiatiefneemsters van Al Amal, enkele bestuursleden en vertrouwenspersonen over de werkwijze en toekomstplannen. Ook sprak de Prinses met een aantal moeders en kinderen over hun ervaringen met ‘Tussen In’. De Stichting Al Amal, ‘hoop’ in het Arabisch, is tien jaar geleden opgericht door een groep Marokkaanse vrouwen uit de welzijnssector in Kanaleneiland. Doel is om de participatie van met name Marokkaanse gezinnen, vrouwen en jongeren in de Nederlandse samenleving te bevorderen. De gezinnen waar Al Amal mee werkt zitten in een sociaal isolement en zijn niet in staat om hun weg te vinden naar reguliere hulpverlening. Culturele verschillen en taalproblemen zijn hier vaak de oorzaak van. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds Groeiprogramma coacht lokale sociale initiatieven om deze uit te laten groeien tot succesvolle methoden in heel Nederland.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een oranje outfit van NATAN. Ze droeg een oranje top met een oranje vestje en een witte rok met oranje bloemen erop. Deze outfit heeft Prinses Máxima al meerdere keren gedragen, onder andere op 9 juni 2009 (klik HIER voor een foto van die gelegenheid).

Foto:

© Oranje Fonds/Jeanette Schols

Buitenlands nieuws: Prinses Marie van Denemarken in verwachting is van haar tweede kindje. Voor haar man, Prins Joachim, is dit zijn vierde kind en het wordt eind januari 2012 verwacht. En vandaag vieren Prins Haakon en Prinses Mette-Marit hun 10-jarig huwelijksjubileum. Vanmiddag is er een kerkdienst en vanavond is er een privédiner. Er zijn ook royals aanwezig bij deze viering. Het is niet bekend of Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima ook in Noorwegen zijn vandaag. Aangezien Prinses Máxima vanmorgen nog in Utrecht was en Willem-Alexander morgen weer aan het werk moet, acht ik de kans zeer klein. Mocht het wel zo zijn en komen er ook foto’s van, dan plaats ik ze uiteraard zo snel mogelijk.

Tags:

11 Comments »

  1. Ah, wat leuk! Nu komen er twee kindjes!Één voor Victoria en Marie.
    Wel grappig. Eerst Joachim ( Felix en Nicolay ) Dan Frederik ( Christian en Isabella) Dan Joachim ( Henrik ) En dan weer Mary ( Vincent en Josephine) en nu weer Joachim ( het toekomstige kindje ! )

    Comment by Prinsessefan — 25/08/2011 @ 5:47 PM

  2. Maxima zag er mooi uit, de kleur staat haar mooi.
    Super leuk dat prinses Marie haar tweede kindje verwacht.

    Comment by Gerrianne — 25/08/2011 @ 6:42 PM

  3. Het geslacht van het kindje is ook al bekend.. Het word een meisje

    Reactie van beheerster: Dat wordt inderdaad gesuggereerd door Hello Magazine, maar daar is niets van waar.

    Comment by hollandroyal — 25/08/2011 @ 6:51 PM

  4. Als het een meisje zou worden zouden er 3 meiden zijn en 5 jongens.

    Comment by Prinsessefan — 26/08/2011 @ 6:20 AM

  5. @ Hollandroyal en Gerrianne,
    Doet jullie site het alweer?

    Comment by Prinsessefan — 26/08/2011 @ 6:20 AM

  6. Mooi dat oranje bij Maxima: ik zei het al eerder: oranje staat haar goed, letterlijk en figuurlijk. Dank Iris!

    Comment by Dorien — 26/08/2011 @ 9:17 AM

  7. @prinsessefan nee mijn site werkt nog steeds niet …. maar ik houd het forum goed in de gaten… Maar als het goed is beginnen ze binnenkort met testen en dan daarna werkt alles weer

    Comment by hollandroyal — 26/08/2011 @ 10:45 AM

  8. ja mooi hoor oranje!!! Staat Máxima goed!!

    Comment by Corintha — 26/08/2011 @ 12:28 PM

  9. Ik dacht al dat ze zwanger was, echt heel leuk voor ze!

    Comment by Maaike — 26/08/2011 @ 3:50 PM

  10. Blijft een leuke outfit van Maxima!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 26/08/2011 @ 6:49 PM

  11. Wat leuk dat prinses Marie in verwachting is, we zien van zelf of het een prinsje of prinsesje wordt! Wat een goed werk doet deze stichting, fijn voor ze dat prinses Máxima belangstelling voor hen toont! Ze maakt in zekere zin reclame voor alle stichtingen e.d. die ze bezoekt.

    Comment by Jenny — 27/08/2011 @ 7:16 PM

Leave a comment